АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОДЪЛЖАВАТ СТАЧКИТЕ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, НЯМА ПРИЗНАЦИ ЗА СПОРАЗУМЕНИЕ

Продължават стачките във Великобритания
06.01.2023 / 12:35

Продължават стачките във Великобритания без признаци за намиране на решение на трудовия спор. Днес започна втората 48-часова стачка за седмицата на жп работниците.

Съветът към пътуващите с влакове остава да избягват да ползват железниците и да търсят алтернативни варианти за придвижване при очаквания, че четири на всеки пет влака ще бъдат отменени. Вчера стачкуваха машинистите. Генералният секретар на техния профсъюз Мик Уилън каза, че стачките могат да ескалират, защото машинистите искат по-бързо решение след като години наред им е отказвано увеличение на заплащането.

Днес стачкуват също автомобилните инструктори, които провеждат изпити за шофьорски книжки, и работници по магистралите.

Следващата седмица се очакват преговори, но оптимизмът не е голям, защото синдикатите и правителството продължават взаимно да се обвиняват за кризата. Междувременно правителството потвърди, че ще внесе в парламента законодателство за осигуряване на минимално ниво на услуга в някои ключови сектори по време на стачки. Става дума най-вече за сектори като здравеопазването, транспорта, образованието, граничния контрол. Синдикатите обаче реагираха гневно на идеята за такова законодателство, което, според тях, само може да предизвика още по-голяма вълна от стачки.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев