АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СИЯРТО ЗА ШЕНГЕН И ВЕТОТО НАД БЪЛГАРИЯ: КЪДЕ СА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ПЛЯМПАЧИ, ПРИТЕСНЕНИ ЗА ЕДИНСТВОТО НА ЕС

 Петер Сиярто
09.12.2022 / 19:41

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто коментира ветото, наложено на България и Румъния по пътя към Шенген:

“Вчера страните членки на ЕС гласуваха в Брюксел присъединяването на Хърватия, Румъния и България към Шенгенското пространство. Хърватия беше приета, но Румъния и България не могат да се присъединят, въпреки че и двете държави го заслужават, защото упорито защитават границите си и направиха много за ограничаване на нелегалната миграция.

Тогава защо не можаха да се присъединят? Ами защото две държави членка - Австрия и Холандия - наложиха вето на присъединяването им. Всички останали го подкрепиха.

Къде са сега професионалните плямпачи, притеснените за единството на ЕС, евродепутатите, които искат да премахнат единодушното вземане на решения, къде са хленчещите журналисти от либералния мейнстрийм, къде са брюкселските бюрократи, министрите от либералните правителства?!?

Нека сравним това сегашно мълчание с шума, който съпътства всяка една унгарска национална позиция в дискусиите в Брюксел.

Либералният мейнстрийм за пореден път разкри неизмеримото си лицемерие: ако централноевропейска държава наложи вето, това е краят на света, разрушаване на европейското единство, но ако западноевропейците наложат вето, няма проблем...”

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев