АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ С ОТЛИЧИЕ СЛЕД ПРОВЕДЕНО АВТОРИТЕТНО ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ПОЧТЕНОСТ НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ

Отличие за сливенския кмет Стефан Радев
09.12.2022 / 19:47

Авторитетното изследване за почтеност на местните власти донесе отличие на сливенския кмет Стефан Радев. То бе връчено на официална церемония в столицата, организирана от авторите на изследването Асоциация „Прозрачност без граници“. Наградата е за добри практики в отчетността при изпълнението на европейски проекти. Тя се връчва след проведено изследване на Асоциация „Прозрачност без граници“ - „Индекс на местната система за почтеност – 2022“, като предпоставка за икономическото развитие на регионите. Беше връчена на 8 декември от изпълнителния директор на Асоциацията Калин Славов на официална церемония в столицата. Сливенският кмет представи опитът на Община Сливен в установяване на добро управление и благодари за признанието.

„Благодаря за това отличие. Приемам го като знак на внимание към моите колеги от администрацията на общината. Винаги е приятно, когато някой забелязва усилията ти да работиш, да се развиваш, да подобряваш средата, да бъдеш по-ефективен. Но, разбира се, винаги най-важна е оценката на хората, на гражданите. Поздравления за работата, която сте положили по индекса за почтеност в местните системи за управление. Много интересна е темата за ефективността в управлението и прозрачността като неделим елемент от повишаване на тази ефективност“, каза Стефан Радев в обръщението си към организаторите и всички присъстващи на церемонията.

Той подчерта, че финансовата отчетност е част от прозрачността и се надява един ден в България общините да имат реална рамка за финансово отчитане. Според него сегашните указания могат да се заменят с международните стандарти за финансово отчитане в публичния сектор.

Индексът на Местната система за почтеност в България позволява извършването на ежегодна сравнителна оценка на антикорупционния капацитет, роля и значение на ключови институции и социални звена на местно ниво. Той се съставя въз основа на детайлно разработен набор от показатели за изследване на институциите и структурите във всичките 27 общини-областни центрове в страната.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев