АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОФ. АТАНАС СЕМОВ: БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО И ФОРМАЛНО Е СТРАНА НА ПЪЛНИЯ АБСУРД ПО ПЪТИЩАТА

Проф. Атанас Семов
24.11.2022 / 13:48

„България вече официално и формално е страна на пълния абсурд по пътищата. Защото по света има изключително много работещи решения и ние не искаме да приложим почти нито едно от тях. Бездействието е управленско престъпление. В държавата с най бързо намаляващо население в света, високата смъртност по пътищата е форма на геноцид чрез управленско бездействие.“

Това каза в лично качество конституционният съдия проф. Атанас Семов на форума „За мащабни действия срещу войната по пътищата“, организиран от Института по пътна безопасност, заедно с Българския Червен кръст, Съюза на българските автомобилисти и с подкрепата на прокуратурата.

Според Семов по отношение на пътната безопасност у нас има два основни проблема – единият е липсата на страх от закона, като по думите му ние сме държавата в Европа, в която в най-голяма степен властва усещането за безнаказаност. Семов добави, че контрол има, макар и може би недостатъчен, но налагане на наказания няма.

Вторият голям проблем, според него, е лошата организация на движението по пътищата и в частност, много „безмислени“ ограничения, както и „безобразието“ с ремонтите по пътищата. Тези проблеми, според юриста, могат да бъдат решени чрез воля и умение.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев