АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: "ПРОМЯНАТА" ВСЕ ОЩЕ ИМА ПРОБЛЕМИ С ПОЗНАВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Румен Радев
24.11.2022 / 13:37

Желанието на „Продължаваме Промяната” шефовете на службите за сигурност да не се назначават от държавния глава показа още веднъж, че ръководството на партията все още има проблеми с познаването на законите в България. Това заяви президентът Румен Радев в киоментар пред журналисти.

Вчера Кирил Петков заяви, че от „Продължаваме промяната“ ще внесат за обсъждане в парламента промени преди евентуално да получат втория мандат.

Те предвиждат промени в закона, уреждащ процедурите по избор на председателите на службите за сигурност и главния секретар на МВР, така че изпълнителната власт да може да ги назначава и ръководи ефективно без намесата на президента.

Президентът ще се произнесе днес по внесената оставка на главния секретар на МВР Петър Тодоров след като се запознае подробно с доклада и документацията по казуса. Румен Радев защити служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод исканата му оставка от различни политически сили.

"Как партии могат да искат оставка на служебен министър? Да си направят редовно правителство и тогава да си искат оставки. Министърът много ясно се аргументира какво прави в момента МВР, за да запълни дефицити, налагани в системата с години. Още повече, че сега за първи път МВР тръгва по нов път", изтъкна Радев.

Следващата седмица президентът ще покани на консултации за съставяне на правителство парламентарната група на "Български възход".

"Държавните ръководители на Република Северна Македония трябва да разберат, че пътят към ЕС минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи", коментира Радев и снощната стрелба срещу български клуб в Охрид.

"Това е единственият начин гражданите на РСМ наистина да поемат по пътя, по който са заявили, че желаят да вървят. И, разбира се, с уважение към общата ни история и общите исторически корени", допълни държавният глава.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев