АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИДЕРЛАНДИЯ ЩЕ ПОИСКА РАЗДЕЛЯНЕТО НА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ЗА ШЕНГЕН

Нидерландия ще поиска разделянето на България и Румъния за Шенген
17.11.2022 / 11:28

Възможно е Нидерландия да поиска официално разделянето на България и Румъния при гласуването, което ще реши кои от трите държави, заедно с Хърватия, ще се присъедини към Шенгенското пространство. Това пише "Капитал", като се позовава на свои източници.

Според тази информация, Хага работи за разделянето на Румъния и България при гласуването и това е почти сигурно, че ще се случи.

Заради вътрешнополитически проблеми в Нидерландия, България ще бъде жертвана, а това би било огромно поражение за София, защото де факто ще я изолира.

Дали това ще се случи, ще видим на 8 декември. Но и сега е ясно, че Хърватия има подкрепата на всички държави, които ще гласуват, а вече се прокрадва и мнението, че Хага ще подкрепи Румъния, но не и България. Що се отнася до Швеция, нейният глас засега не е категорично определен-за или против нас. Но дори да ни подкрепи, гласът на Нидерландия е достатъчен, за да ни остави извън борда.

Говорител на правителството в Хага коментира, че позицията относно разширяването на Шенген е ясна и не се е променила след гласуването в нидерландския парламент. "Когато изискванията са изпълнени, присъединяването е възможно. За да можем да оценим това, ни е необходима актуална информация от Европейската комисия за всички области, които имат отношение към политическите решения за присъединяване към Шенген. Това се отнася както за прилагането на върховенството на правото за Шенген, така и за върховенството на закона".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев