АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ" КЪМ ПП, БСП И ДБ: ЗАКРИВАНЕТО НА ВЪГЛИЩНИТЕ ТЕЦ-ОВЕ Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

Костадин Костадинов
17.11.2022 / 11:33

Предишното правителство на четворната извърши пробив в националната сигурност. Това заяви на брифинг в парламента Костадин Костадинов, председател на партия "Възраждане".

“Нашите опоненти тук в парламента тълкуват това не като затваряне, а като намаляване на техния капацитет. Дали ще работят, ще работят отвреме-навреме или с намален капацитет, е едно и също“, каза Костадинов.

Той изрази опасения, че съществува възможност да се нарежат нашите ТЕЦ-ове, както е станало през 2004 г. с трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй“. Костадинов каза, че това е напълно възможен сценарий, защото от Европа могат да наредят това по всяко време.

"Настояваме да се предоговори Плана за възстановяване. Има още време“, посочи Костадинов.

Общите приходи на трите въглищни тецове за тази година са повече като стойност от колкото общата сума по Плана за възстановяване, отбеляза Костадин Костадинов.

Ние се съгласихме да нарежем нашите блокове, знаете ли защо, за да може някога, когато дойде на власт българско правителство, а не чужди марионетки да ни управляват, да си пуснем отново блоковете. Това ще бъде и съдбата на българските ТЕЦ-ове ако продължаваме по този начин. Все още не е късно да се предоговори Планът за възстановяване. Само за 9-те месеца на 2022 г. приходите на единствения голям български ТЕЦ - Марица Изток 2 , са 2,77 милиарда лева. ТЕЦ-ът, който имаше загуби 1 милиард и се говореше за продажбата му за 1 лев, ако така продължават нещата централата ще излезе на печалба", коментира Костадинов.

Той заяви, че се случвало следното - ЕК взимала едни пари от нас, които после ще ни върне, но в по-малка степен и след като закрием въглищните си централи и мини.

"Това не е национално предателство, това е най-голямото национално предателство!", отсече Костадинов.

Той съобщи, че вчера с ГЕРБ са говорили по темата за редакция на текстовете, свързани със закриването на централите и те са приели техните доводи. Костадинов отправи и покана към останалите партии в парламента и синдикатите на среща днес в 14 часа в зала "Огледална“ на Народното събрание.

По думите му, зелена сделка и т.нар. декарбонизация, могат да си позволят само богатите общества, сред които, за жалост, България не била.

"По отношение на българската енергетика беше извършено крупно национално предателство!", обобщи Костадин Костадинов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев