АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БАЙДЪН ОСПОРИ ТВЪРДЕНИЕТО НА ЗЕЛЕНСКИ, ЧЕ РАКЕТАТА, ПАДНАЛА В ПОЛША, НЕ Е БИЛА УКРАИНСКА

Джо Байдън
17.11.2022 / 11:19

Американският лидер Джо Байдън заяви в четвъртък, че не смята думите на украинския президент Володимир Зеленски за доказателство, че ракетата, паднала на полска територия, не е била украинска. Това съобщиха от пресцентъра на Белия дом.

"Това не е доказателство", заяви американският президент пред репортери при завръщането си във Вашингтон от срещата на върха на Г-20 в Бали.

Във вторник ракета падна в село Водев (Любелско воеводство), разположено в Източна Полша на границата с Украйна, и уби двама души. Зеленски обвини Русия и поиска от Запада "да започне да действа".

Въпреки това полският президент Анджей Дуда заяви в сряда, че според властите на републиката свалената ракета е принадлежала на украинските сили за противовъздушна отбрана. Държавният департамент заяви, че администрацията на Съединените щати има пълно доверие в точността на заключенията на полските власти. Руското външно министерство определи изявленията на Киев относно инцидента като "груба провокация". Според руското министерство на отбраната ракетата е била изстреляна от украинска система за противовъздушна отбрана С-300.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев