АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: ВМЕСТО ДА ЧУЕМ ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОКЛАД ОТ СТРАНА НА БНБ, ПОЛУЧИХМЕ ШАМАР ВЪРХУ ПАРЛАМЕНТАРИЗМА

Корнелия Нинова
27.10.2022 / 17:56

Вместо да чуем професионален доклад от страна на БНБ, получихме шамар върху парламентаризма, възмути се от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Целият следобед депутатите посветиха на изслушване на ръководството на Централната банка за готовността да се приеме еврото.

Нинова взе думата за декларация от името на левицата, след като вицепремиерът Атанас Пеканов припомни на БСП, че има решение на техен конгрес за приемане на еврото.

УС на БНБ, който избираме ние и извикахме на доклад се подигра с българското НС и не предостави такъв доклад, посочи в словото си Корнелия Нинова.

Темата е смисълът на парламентаризма, докарахме се дотам, органи които ние избираме, незавършили докторанти, да ни поучават и ние да ръкопляскаме на това. Служебният кабинет на президента Радев отдавна се меси в партийните работи на БСП, но гледам, че разширява посегателствата си", посочи тя.

И попита колегите си - "ще защитаваме ли парламента", "всеки, който дойде тук, ще си изпълнява ли задълженията".

А конкретно на Пеканов отговори:

"Да, имаме решение на конгреса. Да, ние държим на еврото, но всяка държава трябва да реши кога да стане това. Единственото, което искахме е БНБ да ни каже - доходите ще паднат или ще се увеличат. Искахме обективен професионален анализ. А какво получихме - шамар върху парламентаризма", възмути се лидерът на левицата.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев