АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНЧО АФУЗОВ: ПОЛУЧИХМЕ УВЕРЕНИЯ, ЧЕ ПЪТЯТ КЪМ СЕЛО СТАРА РЕКА ЩЕ БЪДЕ ПОДГОТВЕН ЗА ПРЕМИНАВАНЕ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

Минчо Афузов,  областен управител на област Сливен
27.10.2022 / 19:19

„Положихме доста усилия, за да започнат ремонтните дейности по пътя за село Стара река и околните селища“, каза в интервю за Българското национално радио областният управител на Сливен Минчо Афузов. Той посочи, че ситуацията се е оказала доста сложна, предвид факта, че ремонтът на пътния участък е бил възложен на фирма, спечелила обществена поръчка и подписала договор. Този договор обаче е бил сключен преди време и на доста ниски цени, поради което фирмата изпълнител, по конюнктурни и най-вече ценови съображения, е подала в АПИ заявление за прекратяването му.

След серия от срещи, които областният управител проведе с Министерството на регионалното развитие, с Областно пътно управление и с фирмата, занимаваща се с поддържането на пътния участък, е намерен приемлив за всички страни вариант. „Имам уверението както от МРРБ, така и от Агенция „Пътна инфраструктура“, Областно пътно управление и фирмата изпълнител, че ремонтни дейности ще започнат в най-скоро време“, изтъкна Минчо Афузов. „Датата, която последно чух, беше 27-ми октомври, веднага след празника на град Сливен“, уточни той.

На работна среща в Областна администрация днес, посветена на подготовката на общините и областта за зимния сезон, директорът на Областното пътно управление инж. Митко Иванов съобщи, че усилено се работи по подготовката на нов договор за належащите ремонти и изкърпвания на проблемните участъци от пътя за Стара река. „Подготвяме вариант за изкърпване срещу зимата. Най-вероятно днес следобед ще се качи един багер и ще започне да прави отводняване, тъй като там има доста вода. Започнахме и остойностяване на наложителните ремонтни дейности, за да подготвим новия договор в най-скоро време“, добави още инж. Иванов.

„Освен отводняване и почистване на водостоците, ще се извърши почистване и укрепване на банкетите и изрязване на храстите, след което ще се премине към фрезоване на асфалта и полагане на изкърпващ слой“, поясни в интервюто си за БНР областният управител Минчо Афузов. „Що се отнася до цялостния ремонт на лота, който обхваща участъка Сливен – Бяла – Стара река - село Майско (което е във Великотърновска област), предстои провеждането на нова обществена поръчка и сключването на нов договор. Надявам се процедурите да се съкратят максимално и възможно най-скоро да започне рехабилитацията на целия пътен участък“, подчерта още Минчо Афузов.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев