АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РУСИЯ ВЛАДИМИР ОБЯВИ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ В НОВИТЕ РЕГИОНИ НА РУСИЯ

Президентът на РФ Владимир Путин
19.10.2022 / 15:50

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който се въвежда военно положение в четирите нови региона на РФ - Донецката и Луганската народни републики и Запорожка и Херсонска области, които на 30 септември бяха приети в състава на Руската федерация.

"Подписах указ за въвеждането на военно положение в четирите нови субекта на Руската федерация. Той ще бъде незабавно изпратен за утвърждаване в Съвета на федерацията, а за взетото решение ще бъде информирана Държавната дума", заяви Путин на заседание на Съвета по сигурността, който се проведе в режим на видеоконференция.

Съгласно законодателството, президентът е длъжен незабавно да съобщи за въвеждането на въенно положение в Съвета на федерацията и Държавната дума, припомня ТАСС.

От Съвета на федерацията съобщиха, че указът ще бъде утвърден в максимално краки срокове.

На заседанието Путин заповяда да бъде създаден специален координационен съвет начело с премиера Михаил Мишустин за координиране на работата по повишена сигурност в страната и за осигуряване на потребностите на специалната военна операция.

В състава му влизат вицепремиерите, представители на силовите ведомства, социално-икономическия блок на кабинета, администрацията на президента, както и на Държавния съвет. Според президента, така ще се осигури тясното взаимодействие с всички региони на страната.

Губернаторите ще получат пълномощия по обезпечаването на сигурността в регионите, заяви още Владимир Путин.

Президентът поръча на премиера Мишустин редовно да му докладва за дейността на координационния съвет.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев