АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОСИТЕЛЯТ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ“ ЗА 2022 Г. Е ИВАЙЛО ВИДЕВ

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков”
19.10.2022 / 15:37

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2022 г. се присъжда на управителя на „Солар Сървис“ ООД Ивайло Видев. Решението бе взето по време на заседание на обществената комисия за избор на носител на приза.

Изборът е направен след обсъждане на икономическите показатели на стопански субекти, работещи на територията на община Сливен по следните критерии: социална стабилност, липса на задължения към общината, държавата и социалното осигуряване, вложени инвестиции и печалба.

„Солар Сървис“ ООД е създадена през 2011 г., а основната й дейност е мониторинг и поддръжка на фотоволтаични централи от тримата съоснователи и съдружници Костадин Новаков, Димитър Ненов и Ивайло Видев. Впоследствие, фирмата се развива в услугата пълен инженеринг, включващ консултиране, проектиране, изграждане, мониторинг и поддръжка на ФЕЦ. Само за последните няколко години „Солар Сървис“ са изградили над 900 централи и поддържа над 45 мегавата мощности, което я прави една от водещите компании във фотоволтаичния бранш в България. Екипът на компанията се състои от над 70 служители – инженери, специалисти, електро-инсталатори и монтажници.

За последните 3 години са изградили и въвели в експлоатация ФЕЦ с мощности както следва: 2019 г – 2,3 MWp; 2020 г. – 8,5 MWp; 2021 г. - 21,6 MWp.

През настоящата 2022 г. изграждат ежемесечно около 2,5 MWp нови слънчеви енергийни мощности.

Мисията на фирмата е да се работи за постигане целите на България и ЕС за преход към чиста енергия и декарбонизация. Планът за възстановяване на ЕС предвижда да се замести въглищната енергетика и да се формира основа за нов вид енергийна система, като следващите пет години се очаква изграждането на огромен капацитет от соларни мощности в България, плюс системи за съхранение на енергия. „Солар Сървис“ ООД са убедени, че ще бъдат част от реализирането на целите в областта на климата и енергетиката.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев