АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЛИЯНА ЙОТОВА УДОСТОИ АНЖЕЛ ВАГЕНЩАЙН С ПОЧЕТНИЯ ПЛАКЕТ НА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА

Илияна Йотова удостои Анжел Вагенщайн с почетния плакет на вицепрезидента
18.10.2022 / 13:50

В знак на признание за безграничния талант, активната обществена позиция и достойния пример за чест и вярност към големите идеи и по повод 100-годишния му юбилей Илияна Йотова удостои Анжел Вагенщайн с почетния плакет на вицепрезидента.

„Привилегия е да живееш във времето на човека-вселена Анжел Вагенщайн, да имаш възможността да се докосваш до неговата личност, критичен поглед и непримиримост с неправдите“, заяви Илияна Йотова на честването на юбилея в Дома на киното в София. В рамките на кино-литературния фестивал „Синелибри“ беше прожектиран филмът „Звезди“ на режисьора Конрад Волф по сценарий на Вагенщайн. Това е единственият български филм, отличен с „Гран при“ на журито и номинация „Златна палма“ от кинофестивала в Кан.

„Димитър Танев нарече Вагенщайн различен със своята „другост“. Тази другост позволява на Джеки да се бори срещу неправдите с най-точното оръжие – изкуството“, изтъкна в поздрава си вицепрезидентът. Тя пожела на Вагенщайн да продължава да отваря гостоприемно дома и сърцето си за всеки, който иска да се докосне до неговата висота и да научи неговите вечни уроци за солидарност, справедливост, надежда, любов между хората. „Джеки, не спирай да звъниш с камбанка, както самият ти казваш, за да ни връщаш, когато изгубим пътя напред“, заяви Йотова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев