АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРИВЕТСТВИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ХУДОЖНИЦИТЕ

Минчо Афузов, областен управител на област Сливен
18.10.2022 / 14:35

Скъпи художници от област Сливен,

За мен е изключителна чест да ви поздравя по повод вашия празник!

Да пресъздаващ света с четка – това е не само умение, а и дълбоко духовно занимание, философия и ерудиция, съкровено споделяне чрез багри и нюанси, чрез форми и пластични движения. За нас, зрителите, остават скрити търсенията, безсъниците, творческите трепети и перипетии. За нас са предназначени само завършените плодове на вашия съкровен и сложен труд - красотата, хармонията, посланията, емоцията, вложени във всяка от вашите творби.

Сливен е град с изключителни художествени традиции, град на имена като Димитър Добрович и Сирак Скитник, Стефан Егаров и Йордан Кювлиев, Добри Добрев и Русчо Симеонов, и още плеяда творци, оставили трайна диря в българската живопис. Тази традиция е жива и днес, обогатена от творческите търсения на съвременните сливенски художници и от най-младото поколение творци - учениците на Националната художествена гимназия "Димитър Добрович". Нека не забравяме, че тази забележителна културна приемственост е част от най-ценният капитал на Сливен и на нашия регион.

От мое име и от името на Областна администрация Сливен изказвам най-дълбокото си уважение и признателност към всички вас и ви пожелавам преди всичко здраве, сили, вдъхновение, художествена дързост и много щастливи полети в полето на красотата и духовността!

Минчо Афузов,

областен управител на област Сливен

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев