АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АНТОНИЙ АНДОНОВ БЕ ГОСТ НА ПРАЗНИКА НА ГРАД НОВА ЗАГОРА

Заместник-областният управител Антоний Андонов присъства на официалната церемония по случай празника на град Нова Загора – Петковден
14.10.2022 / 17:09

Заместник-областният управител Антоний Андонов присъства на официалната церемония по случай празника на град Нова Загора – Петковден.

Събитието бе част от богатата празнична програма, организирана от общинската администрация, културните институции, учебните заведения и спортните клубове на града. В церемонията на централния новозагорски площад взеха участие Гвардейски представителен духов оркестър и формирование от Националната гвардейска част. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи Старозагорският митрополит Киприан. В приветственото си слово към гражданите и гостите на Нова Загора кметът на града Галя Захариева подчерта, че е време за упорит труд, единодействие, човещина и духовност.

От името на областния управител г-н Минчо Афузов и Областна администрация Сливен, пред паметника на героите от балканските войни бе поднесен венец на признателност. Връчен бе и поздравителен адрес към гражданите на Нова Загора, в който се казва: „Отново е 14 октомври, Денят на света Петка Българска, избрана от вас за покровител на вашия град… Нова Загора е град – дърво! С дълбоки корени в миналото, жилав ствол, крепящ плодовете на настоящето, и млади филизи, очертаващи бъдещия му цъфтеж. В клоните на това вековно дърво са вплетени мъдростта, културата, неспокойния дух, предприемчивостта и родолюбието на поколения новозагорци, на всички вас. Бдете над своите общи културни и човешки съкровища, над забележителната история, богатата култура, стопанските достижения, над предприемчивите духом и над младите хора на Нова Загора! Пазете одухотворената сърцевина на този мъдър, буден и неостаряващ град! Пожелавам ви преди всичко здраве, сили, борбеност, дързост, оптимизъм и несекваща обич към вашия град - красивата и процъфтяваща Нова Загора! Бъдете наследници на достолепното й минало и съзидатели на достойното й настояще!“.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев