АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОЛИМПИЙСКАТА ШАМПИОНКА ПО КАРАТЕ ИВЕТ ГОРАНОВА СЕ СРЕЩНА С КМЕТА НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ

Олимпийската шампионка на България по карате Ивет Горанова се срещна с кмета на Сливен Стефан Радев
14.10.2022 / 17:06

Олимпийската шампионка на България по карате Ивет Горанова се срещна с кмета на Сливен Стефан Радев. Тя е в града по покана на Карате клуб „Аякс“, с ръководител Филип Божилов.

На 14, 15 и 16 октомври тя участва в тридневен тренировъчен семинар с местните каратеки и ще проведе съвместни тренировки с всички възрастови групи деца и професионални състезатели.

„Целта ми е чрез участието си в семинара да предам моя опит и това, което знам, за да се докоснат повече деца и един ден да имаме шампион по карате. Това е интелигентен спорт. Освен физически данни и подготовка, трябва да мислиш и да умееш да преценяваш и обмисляш всяка ситуация“, каза тя.

Кметът Стефан Радев поздрави Ивет за високото спортно майсторство и за примера, който дава на младите хора.

“Благодарим за всички положителни емоции, които ни донесе по време на олимпиадата. Пожелавам да изпитаме подобни вълнения и с победите на наши, сливенски състезатели“, каза кметът.

Той подчерта, че Община Сливен прави всичко възможно, за да помага на спорта в града и да подобрява условията в спортните бази.

Ръководителят на Карате клуб „Аякс“ Филип Божинов сподели, че в Сливен има много добри бази за тренировки и за разлика от други градове в страната тук клубовете не заплащат наем на общината. Той изрази задоволство от участието на Ивет Горанова в семинара. Той каза, че децата много се вълнуват и очакват с нетърпение срещите си с нея. В клуб „Аякс“ тренират над 100 деца в различни възрасти.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев