АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

AНТОНИЙ АНДОНОВ УЧАСТВА В КРЪГЛА МАСА ПОСВЕТЕНА НА ДЕНТАЛНАТА ПРОФИЛАКТИКА ПРИ ДЕЦАТА

Заместник-областният управител Антоний Андонов откри регионална кръгла маса на тема „Популяризиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18 годишна възраст
14.10.2022 / 17:13

Заместник-областният управител Антоний Андонов откри регионална кръгла маса на тема „Популяризиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18 годишна възраст за подобряване на познанията и културата на различни целеви групи от населението“. Във форума взеха участие представители на Регионалната здравна инспекция, Регионалното управление на образованието, директори на лечебни и учебни заведения, стоматолози, педагози, здравни медиатори и др.

„Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18 годишна възраст в Република България е много добър пример за ефекта от прагматичното взаимодействие между различните институции – държавна и местна власт, министерства, здравни и образователни ведомства по места, неправителствени организации, медии“, каза във встъпителните си думи заместник-областният управител и изтъкна, че област Сливен е на едно от челните места по реализирани силанизации на детските зъби от самото начало на националната програма. „От името на Областна администрация искам да заявя нашата пълна подкрепа за постигането на максимални резултати от Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата в област Сливен, за достигането до всички населени места и до максимален брой деца“, подчерта Антоний Андонов.

До момента в област Сливен са силанизирани общо 17 703 детски зъби на 4979 деца, посочи д-р Живка Георгиева, регионален координатор на националната програма за Сливенска област. През 2021 година са поставени 628 броя силанти на 178 деца. През 2022 година в област Сливен ще работят четиринадесет изпълнители на силанизация, като четирима от тях - в малките населени места.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев