АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В ДЕНЯ НА 70-ГОДИШНИНАТА СИ ПУТИН ПРИЕ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ ОТ ОНД

Путин прие ръководителите на страните от ОНД в Константиновския дворец в Санкт Петербург Снимки: kremlin.ru
07.10.2022 / 18:42

В деня на своя 70-годишен юбилей президентът на Русия Владимир Путин събра в Константиновския дворец в Санкт Петербург лидерите на страните от Общността на независимите държави (ОНД).

Специално за неформалната среща пристигнаха премиерът на Армения Никол Пашинян и президентите на Азербайджан Илхам Алиев, на Беларус Александър Лукашенко, на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев, на Таджикистан Емомали Рахмон, на Туркменистан Сердар Бердимухамедов и на Узбекистан Шавкат Мирзийоев. Неформалното събиране предшества срещата на високо ниво, която ще се проведе идната седмица в Астана, Казахстан.

"Искам да изразя своята признателност към всички вас, че приехте поканата ми и дойдохте в Петербург", заяви пред гостите си руският лидер.

"Много се радвам да ви видя днес в тази зала, лидерите на страните, които по силата на много обстоятелства и исторически причини сте най-близки приятели, съюзници, които ни свързват отношения на истинско стратегическо партньорство и с които ние заедно се стремим да изграждаме сътрудничество в дух на добросъседство, взаимна изгода и отчинате на нашите интереси", обърна се Путин към лидерите на страните от ОНД.

"Днес ние имаме възможност да сверим часовниците си преди предстоящото следващата седмица в Астана пълноформатно заседание на Съвета на ръководителите на държавите от ОНД. В дневния ред казахстанското председателство е представило наистина важни теми от интеграционните ни взаимодействия в политиката, икономиката, в хуманитарната сфера", заяви още руският президент.

Лидерите на страните от ОНД ще обсъдят и въпросите на сигурността, добави Владимир Путин.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев