АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СВИЛЕНСКИ: ЗАПОЧВАТ С РЕВАНШИЗЪМ КЪМ ЧЛЕНОВЕ НА БСП, ОЧАКВАМЕ УДАРИ ОТ ПРЕЗИДЕНТА

Георги Свиленски (вляво) и Борислав Гуцанов от БСП на брифинг в централата на партията - 3 август 2022 г.
03.08.2022 / 15:46

Изпълнителното бюро на БСП определи като реваншиска политическа чистка уволнението на Гергана Алексова от поста зам.- директор на НКЖИ

Очакваме най-големите удари да ги получим от президента. Такива удари нямаше по времето на Борисов и това ни учудва. Иначе напрежение няма как да има, молбата ни е да не се занимава с БСП през следващите два месеца - това заяви Георги Свиленски, който беше председател на ПГ на "БСП за България" в разпуснатото 47-о Народно събрание.

На пресконференция в централата на партията Свиленски заяви още, че: "Основният ангажимент на служебния кабинет е да провежда изборите, съветвам ги да видят дали няма проблем с машините, да видят договорите. Вместо да се занимават с това, което им е вменила Конституцията, те се занимават с реваншизъм към един от участниците в изборите“.

По думите му държавата не е в някаква нестабилност, в каквато се опитват от президентската институция да внушават на българското общество.

Свиленски съобщи, че в първия ден след встъпването в длъжност на служебния кабинет е уволнен от НКЖИ заместник-изпълнителен директор на дружеството, който е член на левицата - Гергана Алексова.

По думите на Георги Свиленски и Борислав Гуцанов Алексова е освободена тази сутрин без мотиви. От БСП коментираха, че това е станало заради обявената проверка на част от обществените поръчки от НКЖИ, започната от нея.

Как точно с уволнението на директор на НКЖИ ще възстановяват стабилността в държавата, попита Свиленски.

"Тези хора започват с реваншизъм към членове на БСП. Няма да позволим успехите да бъдат неглижирани само и само БСП да бъде използвана и да отиде на изборите с някакво петно, особено от президентството", подчерта Георги Свиленски, добавяйки, че левицата е дала всичко от себе си Румен Радев да влезе на "Дондуков" 2.

В петък ще бъде свикан Националният съвет на БСП, като една от точките ще бъде и участието на тримата представители на социалистите като министри от служебното правителство на Румен Радев.

По думите на Свиленски и Гуцанов Националният съвет не е бил информиран за това, че Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев влизат в състава на служебното правителство.

"Според мен Националният съвет трябва да вземе отношение по това как тези другари ще участват в предизборната кампания. Примерно, аз искам да поканя поне двама от министрите, ако съм кандидат, да се включат в моята предизборна кампания, като примерно раздават листовки на Георги Свиленски- и искам ги видя с мен на шатрата сред хората, как те биха се включили в кампанията. Ако не се включат, значи работят против партията", каза Свиленски.

"Но, че ще има разговор в Националния съвета - да, нормално е да има подобни разговори", добави Гуцанов.

От брифинга на "Позитано" 20 стана ясно, че в петък Националният съвет на БСП ще даде старт на предизборната кампания.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев