АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КУЗМАН ИЛИЕВ: В ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ЩЕ СЕ НАРОЯТ МЕСИИ С ОБЕЩАНИЕ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ БЛАГИНКИ

Кузман Илиев
03.08.2022 / 15:43

"По време на предизборната кампания ще се нароят месии, които ще обещаят икономически благинки. Теми като съдебната реформа ще са на по-заден план. Ние не усещаме как вървим към дългова пропаст, разточително харчене, което не ни отива. Натрупа ли се много дълг, приходите падат. Не може в такава ситуация всеки да обещава, че камъкът ще стане злато".

Това каза пред БНР политическият и икономически анализатор Кузман Илиев.

И изрази надежда на тези избори електоратът да изпрати в парламента хора - отговорни и здраво стъпили на земята.

"Може да се очаква правителство с действия, които се базират на политическа или на икономическа логика, ако има суверенна нация и суверенен политически елит, който гледа рационално и вижда, че в невралгични системи държавата отказва да функционира, и започва да се връща в норми. Сега виждам хора, абдикирали от възможността да мислят и изповядват евро-атлантически ценности, които си противоречат".

В предаването "12+3" Илиев прогнозира, че българските фирми ще изпаднат в ликвиден проблем:

"Когато не можеш да генерираш достатъчно кеш или сметките ти са огромни, в един момент не можеш да оперираш и фалираш. С това нещо можем да се преборим, като имаме по-голям капацитет на предлагане на енергоресурси, спираме това печатане на пари, имаме усмиряване и връщане към нормалността".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев