АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕВРОПА СЕ САМОУБИВА! НЕ ЧУХМЕ ПУТИН И ЗАТОВА СЕГА ЧУВАМЕ БОМБИТЕ

Петко Добрев
10.03.2022 / 10:56

Днес можем да кажем, че Украйна бе излъгана и изоставена от Запада. Страданията на хората са големи. Но преди това фактите показват, че Украйна не изпълни Минските споразумения. А Западът се направи на сляп в продължение на 8 години. Вместо Украйна да изпълни Минските споразумения, тя бомбардираше Донбас. Всеки ден загиваха мирни хора и се разрушаваха домове, болници и училища.

Осем години Западът бе със затворени очи. Предполагам, че тази слепота се дължи на заслепението на политиците от Запада.

При положение, че Путин управлява повече от 20 години и днес да се твърди, че никой не е очаквал военни действия от негова страна, можем да кажем само едно - нито политиците на Запада, нито политическите анализатори са на ниво.

Да, това е самата истина, трябва да си го кажем – Западът няма лидери. А само хора, способни да бъдат истински лидери, могат да разберат думите на друг лидер.

Защото лидерите имат една особеност в поведението. Не говорят празни приказки и това, което кажат, го и правят.

Днес обаче същият този Запад е с лицемерно отворени очи. Западът налага санкции на Русия и чрез услужливите медии налагат тезата, че всеки момент Путин и Русия ще рухнат.

Тук бих споделил едно мое мнение, което се отнася за дълбоките заблуди на Запада. Беше време, когато същият този Запад колонизираше и управляваше останалия свят. Но това отдавна е минало. Днес например Азия е с много по-голяма тежест за света, отколкото Запада.

Какво да сравняваме между Азия и Запада - население, перспективи за икономическо развитие?

Ето защо Путин, за разлика от Запада, е разбрал, че е много по-важно да е в стратегически отношения с Азия и Латинска Америка, отколкото със Запада. Поради тези обстоятелства смятам, че санкциите, които Западът налага на Русия, са повече от безсмислени. Междувременно цените в Европа просто си растат и нямат никакво намерение да спират растежа си. Това явление в учебниците по икономика се нарича инфлация.

Но явно в Европа действа желязна цензура и затова никой не говори за инфлацията. Това към днешна дата е резултатът за обикновения европеец – жестока инфлация. И е редно да погледнем и останалия свят през призмата на войната в Украйна. Доколкото ми е известно, в Азия тази война не влияе за развитие на инфлация.

Е, тогава какво прави Европа? Не се ли самоубива? Самоубива се и още как! И е време вече традиционният европеец да си зададе въпроса - накъде ни води европейският политически елит?

Когато Путин ни казваше: "Посъветвайте Зеленски да изпълни Минските споразумения", какво правихме европейците? Ами занимавахме с вредата от мусаката и джендър стремленията.

Е, не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите. И европейците трябва да си отговорим на най-важния въпрос – щеше ли да има война, ако бяха изпълнени от страна на Украйна Минските споразумения? Не, нямаше да има.

И защо трябва тогава да се правим на идиоти и да търсим вината единствено и само в Путин? Вината е преди всичко в нас, европейците, защото позволихме на Украйна да не изпълни Минските споразумения. И в резултат на това днес страда цяла Европа.

За разлика от Европа САЩ не страдат от неизпълнението на тези споразумения, напротив, военната им индустрия печели.

А ако имаше западни анализатори, които да познават историята на Русия, безспорно щяха да се сетят за Цариградската конференция, състояла се в края на 1876 г и приключила в началото на 1877 г. Тогава Османската държава отказва да изпълни договореностите, за които посланиците на Великите сили държали. И този отказ бил повод Русия да обяви война на Високата порта. Резултатът от войната е ясен – Османската държава загубила и започнал последният етап от нейната история като империя. За толкова години анализаторите на Запада трябваше да разберат, че Путин държи на руската история и спазва нейните правила.

Затова Путин може да бъде и лесно предвидим – просто трябва да слушат какво говори, защото казаното го изпълнява и да четат руската история, защото той вярва, че е отговорен пред нея.

Затова и той е уверен, че не е окупатор, защото дава заповед на армията в резултат на неизпълнените Мински споразумения, също както през 1877 г. Ето защо е абсолютно безсмислено да се търси обяснение за действията на съвременния руски самодържец в предполагаеми психични отклонения. Просто трябва да приемем, че той живее с увереността за дълг пред руската история.

Само преди броени дни Медведев ни предупреди да се събудим и да погледнем реалността на новия свят. И ако не се събудим, цената на природния газ ще стане космическа. Чухме ли Медведев ние, европейците? Ами не, не го чухме. И цените полетяха в космоса.

Та това направихме европейците. Вместо да се осъзнаем, ние се включихме във филма на Зеленски. Да, но не предвидихме, че този филм ще бъде сериал. Сега сме в първа серия – лошият Путин и трагичният герой Зеленски. Но кои ще бъдат втора и трета серия?

По мое мнение втора серия ще бъде залавяне и изправяне пред съд на всички онези, които Путин определя като нацисти. Вероятно тогава те ще бъдат доста приказливи, за да потърсят спасение.

А дали Западът ще има сили да преживее онова, което те ще говорят? И дали, когато Западът чуе и другата истина, няма да си посипе главата с пепел?

Няма как Западът да пропусне втори епизод от сериала на Зеленски - вече е участник в него. Възможно е да има и трета серия – Украйна се разпада. И всичко това, защото Западът заложи на един комик, който не можа да различи филмовия от геополитическия сценарий.

И ако трябва да бъдем още по-конкретни, Западът с подкрепата на Майдана подписа присъдата на Украйна.

Ето защо политиците, които са виновни за днешните страдания на Украйна и украинците, са тези, които извършиха и подкрепиха преврата срещу Янукович, както и не изпълниха Минските споразумения.

Редно е да се запитаме и ние, българите, какво направихме, какво получихме и какво ни очаква?

Последните дни българското политическо небе е наситено с ястреби. Кой от кой по-смел по отношение на Путин и Русия. Всякакви анализатори се разтревожиха за рейтинга на Путин, който спадал стремглаво. Е, да ама по същото време в България цените се качват. Но това според ястреби и анализатори е нищожен проблем. Този проблем е толкова незначителен, че според тях дори не се нуждае от коментар. Но както властта, така и ястреби и анализатори трябва да се замислят. Те и в Украйна ястребите, и властта не вярваха, че ще предизвикат война, но днес тя е факт.

Е, в нашата мила България години наред се говори, че най-накрая народът, обикновените хора ще излязат на улицата и ще потърсят саморазправа с онези, които смята, че са виновни за състоянието на българите и държавата ни. И ако сега има залъгалки със снежни топки, утре може снежните топки да се заменят с павета. А българските ястреби трябва да разберат, че в очите на Путин и Байдън дори не са врабчета, а канарчета.

И да се върнем към многострадалната Европа. Европейските политици трябва да се подчиняват на правилата и логиката. Ако искаме мир в Украйна, то нека направим така, че да има мир.

За какъв мир ще говорим, ако въоръжаваме режима на Зеленски? Ако искаме европейците да живеем в благополучие защо трябва да налагаме санкции на Русия, които предизвикват икономически затруднения за нас самите?

Лицемерието на ЕС и липсата на лидери в него разчистват пътя на националистите в Европа. Голямата инфлация и самозабравата на политическия елит са факторите, които създават почвата за появата и утвърждаването на националисти, които могат да се превърнат и в лидери.

Нека само си припомним как се появи и утвърди Хитлер преди години. Германското селячество бе изправено пред разоряване след края на Първата световна война. И се появи Хитлер, който завладя германците първо с икономическа програма, която за изненада се използва и до днес в ЕС. Хитлер отне правото на банкерите да отнемат земята на селяните, като създаде държавна банка, която пое финансирането на същите тези разорени селяни. Хитлер въведе практиката държавата да се намесва приоритетно в пазара на земеделска продукция, чрез структура която днес наричаме държавен резерв. Освен това въведе и дотации за земеделците. Е, днес наричаме тези икономически мерки с други думи – програма за развитие на селските райони. И после дойде нацизмът. А после дойде и Втората световна война.

Ето защо е време Европа да се събуди и погледне истината с отворени очи – войната днес е заради преврата през 2014, наречен Майдан, и неизпълнението на Минските споразумения от страна на Украйна.

Икономическите санкции, налагани на Русия, вредят и на Европа. Въоръжаването на Украйна не е стъпка към мир.

Европа не бива да допуска да бъде въвлечена от Украйна в спирала на инфлация и несигурност.

https://epicenter.bg/article/Evropa-se-samoubiva--Ne-chuhme-Putin-i-zatova-sega-chuvame-bombite/275972/11/0

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев