АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ НАСТОЯВА СЛУЖБИТЕ ДА РАЗСЛЕДВАТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА КАБИНЕТА ЗА КОНТАКТИ С ЧУЖДИ ПОСОЛСТВА

Костадин Костадинов
10.03.2022 / 11:03

Не знаем дали забраната на Украйна е дошла директно от службите и премиерът да не е знаел, или това е било разпоредено от министър-председателя. Искрено вярвам, че премиерът не е бил уведомен - министър-председател да ми подпише смъртната присъда. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на парламента.

"И аз и "Възраждане" сме заплаха, но за националните предатели", заяви той.

Костадинов заяви, че са изпратили сигнал до службите и настояват да бъдат разследвани членовете на МС за контакти с "чужди посолства и неправителствени организации", както и дали чужди посланици оказват влияние за назначението в кабинета.

Той поиска по-специално да бъде разследвано кой и кога е ходил в американското, руското, израелското или което и да е друго посолство, какви са били темите и дали е давана чувствителна информация. Оказват ли въздействие посолствата върху външната политика на страната, посочи още Костадинов като нещо, което трябва да бъде проверено от институциите.

Той поиска пълен списък с всички депутати, които са получавали пари от чуждестранни фондации и неправителствени организации, независимо какви са те. По думите му вчера се е случило посегателство от коалиция, представлявана до скоро от "чужди граждани". "Политиката е цинична, ние вчера станахме свидетели на това", коментира лидерът на "Възраждане".

"Завинаги искаме да се спре внушението кой за какво и за кого е работил", подчерта Костадинов.

"Настояваме за проверка на цялото Народно събрание, както и на целият кабинет. Всичко искаме да бъде описано и да бъде предоставен списък в НС", каза той.

Костадинов попита защо журналистите не са снимали 8-те камиона с хуманитарна помощ за Украйна и дали сме сигурни, че има само хуманитарна помощ. "Когато хуманитарната помощ минава границата - то тя не се проверява. Сигурни ли сме дали е била такава, това трябва да попитате премиера", каза още той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев