АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЕЙТИНГЪТ НА БАЙДЪН ПАДНА ПОД 40% ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ ВСТЪПВАНЕТО МУ В ДЛЪЖНОСТ

Джо Байдън
11.02.2022 / 13:05

Последният път, когато президентът на САЩ Джо Байдън се радваше на повече от 50% обществена подкрепа, беше в началото на мандата му в Белия дом. Оттогава насам одобрението рязко спадна поради недоволството от изтеглянето от Афганистан, кризата по границите, рязко растящата инфлация, ситуацията с коронавируса и много други неуспехи, предава Нова тв.

Натрупаните данни от социологическите проучвания предвещават лоши новини за администрацията на Джо Байдън - делът на одобряващите работата му в Овалния кабинет вече е по-нисък от 40% за първи път, откакто е на власт.

Според обобщението на няколко проучвания средно 54% от американците не одобряват представянето на Байдън, а само 39% от тях подкрепят президента.

Последният спад в рейтинга на Байдън идва на фона на вътрешнополитическите и външнополитическите проблеми на Съединените щати. 46-ият президент все още се бори да преодолее бурята от инфлация, нарастващите цени на енергията и бензина и по-високите цени на наемите.

На световната арена Вашингтон продължава да се намесва в напрегнатата ситуация около Украйна, заплашвайки с тежки икономически санкции Русия и е сред обвиняващите Москва, че "струпва войски" на границата със съседната страна и се готви да я "нападне".

Освен напрежението, свързано с Украйна, Джо Байдън си навлече негативни реакции заради трескавото си изтегляне от Афганистан, рекордния брой мигранти, които се опитват да преминат нелегално южната граница на САЩ, както и начина на справяне с коронавирусната пандемия.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев