АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТКОВ: НАШИЯТ МАНДАТ ЩЕ БЪДЕ 4 ГОДИНИ АБСОЛЮТНО СИГУРНО

Кирил Петков
11.02.2022 / 12:57

Нашият мандат ще бъде 4 години, абсолютно сигурно е, това заяви министър-председателят Кирил Петков по време на петъчния парламентарен контрол в НС като коментар на въпрос на депутата Иван Тотев от ГЕРБ.

Тотев му зададе въпрос относно децентрализацията. "Какво от политиките, които са прокламирани и промотирани от вашите коалиционни партньори и от вас в предизборните програми, ги виждаме в предложението за бюджет и ще ги видим във вашия период на управление на държавата - дали ще бъде 2, 3 или 4 месеца... Колкото Господ ви даде", заяви депутатът от опозицията.

"Искам да ви уверя, че мандатът, който и в момента нашата програма се изработва, е за следващите 4 години. Надявам се това да е добра новина и за вас, след като имахте по-негативни предвиждания. 4 години абсолютно сигурно", увери го министър-председателят.

Относно децентрализацията Петков заяви, че има три основни форми - административна, политическа и финансова, като дефинира в подробности всяка една от тях. "Идеята ни е прозрачни общини, без корупция", допълни той.

Иван Тотев от ГЕРБ го попита дали се шегува. "Това, което ни разказахте, се учи в Публична администрация, първи семестър, нямаше нужда да ми четете извадки от интернет какво означава децентрализация, защото ако аз сега ви попитам какво е деконцентрация, ще се запънете. Това, което са ви написали, да кажете, са го направили, за да ви изложат. Не може да ми четете лекция от първи семестър", коментира Тотев.

"Интересно дали в същата тази лекция сте учили как да се намалява корупцията, как да се увеличава прозрачността", отговори му премиерът Петков.

Стигна се отново до размяна на реплики. Според Иван Тотев от ГЕРБ, когато управляващите нямат какво да кажат, говорят за корупция и как да се справим с нея.

"Чакайте малко, сега говорим за вас, вие управлявате, да си говорим за вашата корупция", обърна се към премиера депутатът от опозицията.

Хамид Хамид от ДПС се включи и предложи това да приключи, защото не е редно депутат да разпитва премиер. "Господин Тотев, ако сега премиерът излезе и ви пита знаете ли какво е "королация", вие ще отговорите ли? Знаете ли какво е", каза Хамид, а залата се разсмя.

Председателят на парламента Никола Минчев призова залата за сериозност и да се съсредоточат към съществени въпроси за парламентарен контрол, без обиди и подвиквания.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев