АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„ВЪЗРАЖДАНЕ“ ГОТВЯТ НОВ ПРОТЕСТ: ИСКАМЕ ДА ЧУЕМ КОГА НАЙ-СЕТНЕ ПАДАТ СЕРТИФИКАТИТЕ

Костадин Костадинов
11.02.2022 / 10:45

"Възраждане" готвят нов протест заради зеления сертификат. Това заявиха от партията на брифинг пред медиите в кулоарите на парламента.

Поводът за недоволството им е липсата на заседания на работната група за сертификата, създадена след срещата с премиера след протеста на 12 януари.

Според лидера на партията Костадин Костадинов, е очевидно, че управляващите "тупат топката" и нарочно бавят обсъжданията и срещите на смесената работна група, създадена след първия протест на "Възраждане".

"Ние сме изключително толерантни и диалогични, но не сме и глупави. Ясно ни е, че се опитват да протакат нещата във времето напред, но ние повече няма да търпим. Мина януари, Кирил Петков беше казал, че до 2 февруари ще има позиция. Месец по-късно нищо не се е случило", каза Костадинов, който смята, че това е неуважение към българските граждани, които застават зад тази кауза и всички са еднакво дискриминарани.

"Очевидно другата страна не желае разговор с нас за зеления сертификат и отпадането му, а нашето търпение вече се изчерпва. Затова ще организираме протест и ще разговаряме на улицата", заяви лидерът на "Възраждане".

Другата седмица партията ще вземе решение кога, къде и под какъв формат ще е точно протестът.

"Искаме да чуем кога най-сетне падат сертификатите", посочи още Костадинов. По думите му протестът ще бъде организиран в рамките на 10 дни, в "доста по-различен формат".

"Ако сега се обади премиерът, искаме да чуем дата, на която пада зеленият сертификат и тя трябва да е в рамките на следващите 10 дни, постави условие Костадинов. Най-късно до 20 февруари, даде срок той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев