АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„ВЪЗРАЖДАНЕ“ НАПУСНАХА ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА И ОБВИНИХА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НС, ЧЕ Е С ФАЛШИВ COVID ТЕСТ

 Цончо Ганев
12.01.2022 / 13:05

Депутатите от парламентарната група на "Възраждане" напуснаха пленарната зала, за да се влеят в организираната от тях демонстрация пред Народното събрание.

Преди това Цончо Ганев от "Възраждане" прочете декларация, в която обвини председателят на Народното събрание Никола Минчев във фалшификация на положителния му COVID тест и нарече ваксините "експериментална субстанция".

Според "Възраждане" депутатите им са ограничени заради въвеждането на зеления сертификат за влизане в сградата на парламента.

"Забранихте и не позволявате на част от опозицията да влиза в парламента", заяви Цончо Ганев и определи това като потъпкване на демокрацията и прилагане на двойни стандарти.

От партията поставиха под въпрос карантинирането на участниците в Консултативния съвет за национална сигурност, след който се наложи да се самоизолират президентът и премиерът, както и няколко министри. Това се случи след като председателят на Народното събрание Никола Минчев даде положителна проба за коронавирус. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов също присъства на КСНС и бе поставен под карантина, въпреки, че публично показа отрицателния си тест.

По-рано депутати коментираха в кулоарите на парламента протеста на "Възраждане" .

Станислав Балабанов от "Има такъв народ" заяви, че всеки български гражданин има право да протестира независимо по каква тема. Той припомни, че партията е против зеления сертификат. По думите му тази мярка е неефективна. "ИТН обаче няма да се включи в протеста на "Възраждане", заяви Балабанов, цитиран от БТА. Неговият съпартиец - Андрей Чорбанов, отбеляза, че ИТН има участие в настоящото управление и като лоялен член на коалиция не може да участва в демонстрацията срещу зеления сертификат.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев