АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ХИЛЯДИ ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА СРЕЩУ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ

Протест
12.01.2022 / 13:00

Протест срещу зеления сертификат се провежда пред сградата на Народното събрание в София. Демонстрацията е организирана от политическа партия "Възраждане", които искат да отпадане здравния документ.

Граждани от цялата страна са пристигнали с автобуси да подкрепят протеста. Протестиращите носят плакати с надписи: "Аз не съм антиваксър", "Долу ръцете от децата ни", "Искам нормален живот". Движението по булевард "Цар Освободител" е блокирано.

Жандармерия и полиция охраняват сградата на парламента. Полицейски кордон е разположен на всички входове.

Периметърът за сигурност е означен с метални ограждения при храм-паметник "Александър Невски", както и при градинката при паметника Св. Климент Охридски.

"Продължаваме да се противопоставяме на дискриминационния зелен сертификат, защото той превръща ваксинацията от доброволна в принудителна. Той се налага от последните четири правителства като условие да работиш, учиш или водиш нормален обществен живот. Продължаваме да се противопоставяме на тестването на ученици и дискриминационните мерки и неефективното управление на здравната криза", се казва в изявление на партията във Фейсбук.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев