АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТОШКО ЙОРДАНОВ: COVID СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ВЪПРЕКИ МАСКИТЕ, ВАКСИНИТЕ И СЕРТИФИКАТИТЕ

Тошко Йорданов
05.01.2022 / 10:09

„Нито една от предприетите мерки у нас не върши работа. COVID-19 се разпространява независимо дали носите маска, или не, дали имате 3, 4 или 5 ваксини, или имате амулет под формата на зелен сертификат”. Това каза в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия Тошко Йорданов, депутат от „Има такъв народ” (ИТН). Той бе категоричен, че партията няма да подкрепи въвеждането на сертификат за влизане в парламента.

По думите му, местата в болниците са работа на Министерството на здравеопазването. „И да се затворим, пак ще има ръст на заболелите и леглата пак ще се заемат. Трябва да се мисли за лош вариант и да се надяваме на добър”, поясни Йорданов.

Според депутата от ИТН трябва да има специализирани болници само за лечение на COVID болни. „Ако това се беше случило, нямаше да се стигне до хаос и затваряне на други отделения. Не е логично да има COVID отделение в единствената спешна болница в София – „Пирогов", обясни още Тошко Йорданов.

Той коментира и думите на Слави Трифонов, който предложи да подкрепим членство на Северна Македония в ЕС, ако визите за САЩ отпаднат. „Много е забавно, когато г-н Трифонов напише нещо какъв отзвук има то. Аз абсолютно споделям позицията му. Има меко международно желание за задействане на процеса по принцип. Отдавна отговаряме на изискванията за Шенген и за падането на визите. Както ние сме лоялен партньор на ЕС и САЩ, крайно време е и те да постъпят партньорски и проблемът да бъде решен. Досега само се говореше за това, но в крайна сметка ние сме равноправни партньори. Смятам, че огромна част от българите споделят идеята на г-н Трифонов”, заяви Тошко Йорданов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев