АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАКРОН ОБЕЩА ДА ПРОДЪЛЖИ „ДА ТОРМОЗИ“ НЕВАКСИНИРАНИТЕ ФРАНЦУЗИ

Еманюел Макрон
05.01.2022 / 10:06

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ще продължи „да тормози“ неваксинираните французи. В интервю за „Паризиен“ Макрон каза, че ще ограничи възможно най-много достъпа на хората без имунизация срещу коронавирус до ключови аспекти от обществения живот.

Изказването на президента идва в момент, в който в парламента текат обсъждания на законопроект, който цели да превърне здравния пропуск в страната във ваксинационен от средата на месеца, съобщава БНР. Ако мярката бъде приета, това ще значи, че документът няма вече да важи за преболедували или за представили отрицателен тест.

От опозицията обаче се противопоставят на идеята и опозиционни политици заявиха, че президентът е отишъл твърде далеч с предупрежденията си, че от 15 януари хората без ваксина няма да могат да ходят на места като ресторанти, кина и кафенета.

Лидерът на "Непокорна Франция" Жан-Люк Меланшон определи думите на Макрон като потресаващи. "Осъзнава ли какво говори? СЗО говори за убеждаване вместо за принуждаване, а той говори за още по-голямо досаждане на неваксинираните. Това е потресаващо", заяви в туит той.

Според лидерката на Национален сбор Марин Льо Пен един президент не трябва да говори подобни неща. "Гарантът на единството на нацията упорства в това да разделя народа и уверява, че иска да превърне неваксинираните в граждани втора категория. Макрон е недостоен за поста си", заяви тя.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев