АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КИРИЛ ПЕТКОВ: ЩЕ ОТДЕЛИМ ДОПЪЛНИТЕЛЕН БЮДЖЕТ ЗА КРИЗАТА С ТОКА

Кирил Петков
30.12.2021 / 16:12

Трябва да отделим допълнителен бюджет, за да можем да премахнем огромната тежест, която в момента застрашава бизнеса и енергоразпределителните дружества, и потенциално крайните цени за бита. Това заяви преди началото на последното заседание на МС министър-председателят Кирил Петков.

„Днес това ще бъде един от основните приоритети на заседанието на МС да вземем конкретни мерки с конкретни бюджети, така че да премахнем този осезаем и много остър риск за цяла България“, добави ток.

Министрите ще се фокусират и върху COVID кризата.

„Не може да игнорираме факта, че „Омикрон“ чука на вратата и може би се намираме на 2-3 седмици от поредната вълна, която ще дойде. Трябва да сме готови с максимална програма за ваксинация и оперативен план да намалим риска върху здравната ни система“, заяви още Петков.

Третият фокус е социален.

“Трябва да приемем социални мерки, които са нужни на нашите пенсионери да се почувстват обгрижени и да сме сигурни, че ще получават поне такива пенсии, каквито са получавали. Това са трите основни приоритета, които трябва да обсъдим”, каза още премиерът.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев