АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ БЛАГОДАРИ НА СЛУЖЕБНИТЕ МИНИСТРИ

Президентът Радев благодари на служебните министри
13.12.2021 / 17:24

Президентът Румен Радев се срещна с членовете на служебния кабинет преди предаването на властта.

Искам да благодаря на всеки един от вас за добрата воля, куража и усърдието, каза Румен Радев на служебните министри.

„Уважаеми г-н министър-председател, уважаеми дами и господа министри, след малко ще предадете поверените ви министерства и агенции на вашите приемници от редовното правителство. На вас се падна да осигурявате функционирането на държавата и приемствеността в управлението през последните 7 месеца. Налагаше се да работите в изключително сложни условия - без работещ парламент, с изпразнен бюджет, завещан от предишния редовен кабинет. На вас се падна да управлявате здравната криза, всеобщата европейска криза в енергетиката и икономическите и социални последици от тях“, с тези думи държавният глава се обърна към министрите от служебния кабинет.

"Вашият кабинет, г-н Янев, показа, че може да има нов тип управление - прозрачно и отговорно. Този кабинет прекрати рекета на бизнеса и засили събираемостта на данъците. Вие разкрихте невиждани досега злоупотреби с бюджета и успяхте да пречупите най-тежката четвърта вълна на пандемията", допълни Радев.

Служебният министър-председател Стефан Янев благодари за доверието, благодари и на министрите, които са излезли от комфортната им зона.

"Резултатите са видими, но оценката я дават българските граждани, но ще си позволя да кажа, че след два служебни кабинета България е различна - надявам се малко по-добра. Това заяви Промяната е необходима, в България са нужни реформи и хората очакват реформи", подчерта Янев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев