АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПРЕДАДЕ ВЛАСТТА НА МИНИСТРИТЕ ОТ КАБИНЕТА „ПЕТКОВ“

 Служебният кабинет предаде властта на новото редовно правителство
13.12.2021 / 19:44

Служебният кабинет предаде властта на новото редовно правителство

Церемонията по предаването на властта започна с химна на България „Мила Родино“, а след него прозвуча музиката на „Ода на радостта“ на Бетовен - официалният химн на ЕС.

Наследството, което оставяме след тези 7 месеца, е в основата на вероюто на "Продължаваме промяната", а именно - промяната. Българите очакват в България да има промяна, да има справедливост и сигурност и да живеят в една нормална държава, заяви досегашният служебен минисър-председател Стефан Янев.

„Много се радвам, че днес ние продължаваме промяната, която започнахме преди 7 месеца. С много от вас работихме рамо до рамо и имахме тежки задачи, с които успяхме да направим първи големи стъпки в подхода към една нова България. Една България, където прозрачност, нулева толерантност към корупцията и промяна на стария модел започна“. Това заяви от своя страна новият министър-председател Кирил Петков.

„Всички българи знаят, че оттук нататък ни трябва правосъдие, което да работи. Това правосъдие няма как да работи по начина, по който българските граждани очакват, със съществуващия прокурор. Ние ще се движим в рамките на закона и се надявам, че първите промени, които ще се случат в посока по-добро правосъдие, ще бъдат приоритет и на Народното събрание“, заяви още той след церемонията по предаване на властта.

По думите му първите два приоритета ще бъдат цените на тока и COVID кризата.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев