АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЩЕ БЪДАТ ИЗСЛЕДВАНИ И ГИМНАЗИСТИТЕ, ЗАВЪРНАЛИ СЕ ОТ ИСПАНИЯ С НЕГАТИВЕН ТЕСТ ЗА COVID-19

COVID-19
18.11.2021 / 14:26

Късно снощи шестте ученици, заболели от COVID-19 в Испания, се завърнаха заедно с двамата си ръководители в Нова Загора. Те бяха транспортирани от летището в София с микробус, при спазване на всички противоепидемични мерки, съобщиха от Областния кризисен щаб. По информация от Професионалната гимназия по техника и технологии в Нова Загора, където учат те, заболяването е било потвърдено с PCR-тестове в Испания. Състоянието им към момента е добро.

От РЗИ уточниха, че учениците и ръководителите им остават в изолация вкъщи, под наблюдението на семейните лекари. При необходимост, ще бъде осигурена консултация от специалист. В края на карантината, ще бъдат изследвани отново.

Останалите 25 ученици, които също бяха в Испания, но се завърнаха по-рано с отрицателни тестове за заболяването, към момента не съобщават за проява на симптоми. Но те също ще бъдат изследвани лабораторно, тъй като са били контактни на заболелите. Здравната инспекция подготви направленията им. Тестовете ще бъдат извършени в лаборатории в Нова Загора на 19 и 20 ноември. Изследването на един от двамата ръководители, които ги придружиха при завръщането, е дало положителен резултат. Той е в изолация. Епидемиологичните проучвания продължават.

Групата от Професоналната гимназия по техника и технологии в Нова Загора е била на посещение от 18 октомври в Севиля, Испания, по проект „Еразъм +“.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев