АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ПРЕД ГЕНСЕКА НА ЕНП: ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РАДЕВ ПРОВАЛИ ВАКСИНАЦИОННИЯ ПЛАН И ДИАЛОГА С РСМ

Борисов се жалва на секретаря на ЕНП: Правителството провали ваксинационния план и диалогът с РСМ
05.10.2021 / 12:07

Редици проблеми в страната, включително със заседнали кораб Vera-Su край Камен бряг, сподели лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес. Двамата разговаряха по време на среща на лидерите на ЕНП за Западните Балкани.

Борисов разкритикува служебното правителство за управлението на страната. Отбеляза, че освен икономически, страната има и здравни проблеми. Отчете провал във ваксинационната кампания. По думите му има "пълен провал" в имиграционната политика.

"Над 10 дни стои кораб в Черно море и няма никаква реакция от властите", каза той пред Лопес, отбелязвайки, че корабът превозва опасни химикали и има заплаха за екологична катастрофа.

Борисов подчерта, че се е провалил диалогът и със Северна Македония, а към настоящия момент има забавяне на Плана по възстановяване в Брюксел.

"Вследствие на корупцията на правителството на Румен Радев - 63,7 % спад на чуждестранните инвестиции тази година", докладва още Борисов.

Пред Лопес той заяви, че ГЕРБ е готова за изборите и ще се постарае България да има стабилно правителство.

"ГЕРБ ще работим за правителство, което да извади България от кризата", увери Борисов.

"Радвам се да го чуя, не си се променил", отвърна му на свой ред генералният секретар на ЕНП.

Лопес настоя, че популизмът не е отговор на проблемите, за които трябва да се намери решения. Той дори спомена, че заради "личните амбиции на определени хора" има забавяне по Плана за възстановяване.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев