АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

507 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ ПРИКЛЮЧИХА С 65 АКТА И 4 ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ПРОТОКОЛА

Антиковид мерки
13.09.2021 / 17:51

От 6 до 12 септември, включително, са извършени 507 проверки за спазване на противоепидемичните мерки на територията на Сливенска област, съобщиха от областната администрация. 19 от проверките са извършени от съвместни екипи на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ, ДИТ, представители на областната и общинската администрация в Сливен.

Посетени са 63 заведения за обществено хранене и кафенета. Проверките в търговски обекти са 218, като повечето от тях са извършени от служители на Районните управления на МВР. Над 140 са в обществения транспорт, предприятия и др. Едно лечебно заведение е посетено по сигнал за струпване на хора.

Предупредителни протоколи са издадени на управителите на две заведения за обществено хранене и на водачите на два автобуса. Съставени са 65 акта за административни нарушения, предимно за неносене на предпазни маски за лице в закрити площи, в обществения транспорт, на автогарата и други обекти.

Засиленият контрол бе въведен с решение на Областния кризисен щаб заради усложнената епидемична обстановка и увеличаващата се заболеваемост от COVID-19. Спазването на противоепидемичните мерки цели да се ограничи разпространението на заразата. При посещенията на екипите се дават разяснения и се оказва съдействие на управители и собственици на обществени обекти в прилагането на мерките.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев