АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИЗОВАВА ГРАЖДАНИТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТ ЕЛЕКТРОННАТА ПЛАТФОРМА В ПРЕБРОЯВАНЕ 2021

Преброяване 2021
13.09.2021 / 17:49

От 7 септември започна електронното национално преброяване на българското население, организирано от Националния статистически институт. То ще продължи до 17 септември.

Днес кметът Стефан Радев използва възможността и се преброи електронно в системата чрез онлайн преброителна карта.

„Приветствам идеята с електронното преброяване, особено в епидемичната обстановка, в която се намираме. Призовавам всеки, който има възможност, да го направи чрез онлайн платформата. По този начин се намалява рискът от заразяване с COVID-19, по-лесно е, освен това, спестява време и усилия“, коментира сливенският градоначалник.

Платформата, на която всеки може да се преброи онлайн, е Census2021.bg. Тя е достъпна и от сайта на НСИ. Всеки желаещ и живеещ на територията на страната, ще може да преброи себе си и семейството си, като попълни онлайн преброителна карта. Необходими са компютър, таблет или мобилен телефон, български документ за самоличност, ЕГН и валиден електронен адрес

От 18 септември до З октомври преброяването продължава на терен. За целта са осигурени служители за преброяване на място. Лицата, които вече са се преброили, могат да представят на преброителя 15-цифрения код, който се генерира от системата за Преброяване.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев