АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АЛИБЕГОВ: ЩЕ БОЙКОТИРАМЕ МЕРКИТЕ, НЯМА ДА СПАЗИМ И РЕД ОТ ЗАПОВЕДТА

 Протест във Велико Търново
02.09.2021 / 19:19

Във Велико Търново около 500 собственици и работещи в заведения и нощни клубове блокираха за близо два часа движението в града с протестно шествие срещу новите ограничителни мерки за бизнеса и настояха да продължат да работят.

Те не приемат ограничителните мерки, наложени в сектора от здравния министър д-р Стойчо Кацаров от 7 септември с намаляване на капацитета и затваряне на нощните клубове и дискотеки.

Ресторантьорският бранш няма да спази ограниченията, наложени от здравния министър, заяви във Велико Търново председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов:

"Бойкотираме заповедта. Няма да спазим и един ред от нея. Наели сме адвокати. Щом искат война, ще я имат", категоричен беше Ричард Алибегов.

"Ние няма да позволим да се затворят нощните заведения и дискотеките и като цяло всички браншови организации ще бойкотираме тази заповед, няма да я спазим, нито ще спазим работното време до 22 часа".

Всички сектори да бъдат равнопоставени и ресторантьорският и развлекателният бранш да продължат да работят, настояха протестиращите във Велико Търново, към които се включиха и хора от Габрово:

"Искаме преди да се случат каквито и да е било забранени мерки да има адекватна реакция и адекватни компенсации от държавата".

"Искаме да работим, да можем да си плащаме кредитите. Аз имам детски център, нас ни затвориха съвсем. Не очакваме никаква помощ от никого. Изобщо държавата се подиграва с нас, това е гавра".

"Надяваме се да оцелеем, всичко е в техните ръце, ама в момента е в нашите".

Ресторантьорите предупредиха, че от Велико Търново започват масови протести и блокади в страната срещу новите ограничителни мерки.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев