АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЛЕНУМЪТ НА ЛЕВИЦАТА: БСП ВРЪЩА МАНДАТА ВЪВ ВТОРНИК

 БСП
02.09.2021 / 16:12

Тази информация излезе от заседанието на НС на левицата, което се провежда на "Позитано 20". Дневният ред на засезанието е започнал с доклад на председателя на партията Корнелия Нинова относно актуалната обстановка, както и проведените преговори. Тя е посочила "Демократична България" като основен виновник за провала на третия мандат.

Решението, което е предложила Нинова, е БСП да върне мандата във вторник.

В обсъждането на предложението са били изказани разнопосочни мнения. Според Таско Ерменков това е най-подходящата дата, тъй като трябва да се действа бързо, но в същото време, ако бъде върнат утре, то това би изглеждало твърде прибързано решение.

Според друг член на ръководния орган – Теодора Овчарова, мандатът би трябвало да се задържи по-дълго време. Тя се аргументирала с това, че е прекалено рисковано в един и същи ден да се гласува актуализация на бюджета и да се върне мандата. По думите й при непредвидени събития актуализацията може да не мине и БСП да носи вината за това. По думите й БСП ще бъде виновна и за неприемането на съдебната реформа.

„Ние не изпълняваме волята на президента Радев. Категорично съм против. Нашата партия е далече по-сериозна и има по-голям принос за България, отколкото Радев за последните 4 години, когото лично Корнелия Нинова предложи за президент на Република България“, заявила Светлана Шаренкова. Тя е изразила мнение, че БСП трябва максимално дълго да задържи мандата, тъй като трябва да се осигури актуализация на бюджета най-вече заради пенсиите и другите социални политики. По думите й е добре мандатът да бъде върнат между 10 и 15 септември. Дискусията по темата продължава, очаквайте подробности.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев