АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: РАЗУМЪТ НАДДЕЛЯ. РЕШЕНО БЕ ДА ЗАСЕДАВАМЕ ИЗВЪНРЕДНО, ЗА ДА СЕ ПРИЕМЕ БЮДЖЕТЪТ

Корнелия Нинова
02.09.2021 / 16:07

Парламентът все пак прие предложението на Корнелия Нинова за съкращаване срока за актуализацията на бюджета.

"Разумът надделя. Вчера т. нар. партии на протеста отхвърлиха предложението ни за извънредно заседание на комисията по бюджет и финанси и на парламента, за да се приеме бързо актуализацията на бюджета и да гарантираме сигурност на хората в кризите и стабилност на България. Беше грозен и унижаващ парламента скандал."

Това написа във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова.

"Днес, след последен опит за разум и отговорност, приехме решение комисията да заседава извънредно утре, а парламентът извънредно във вторник, за да се приеме бюджетът. Това е отговорното и мъдро поведение", коментира лидерът на левицата.

Припомняме, че днес депутатите решиха да се съберат извънредно във вторник, 7 септември, за второто четене на актуализацията на бюджета на НЗОК и ДОО за 2021. Точно това поиска вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе почти обругана в парламента за предложението си.

Нинова поиска в събота актуализациите да бъдат обсъдени на извънредно заседанието на Комисията по бюджет и финанси, депутатите решиха това даже да е по-рано - да е в петък. Тогава защо бе това безумно вчерашно заседание на Народното събрание с толкова обиди, взаимни обвинения и скандали, които отдавна отвращават хората.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев