АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТ ДЕЦА СА С COVID-19 СЛЕД ЛЕТУВАНЕ ПО МОРЕТО

Областна администрация Сливен
18.08.2021 / 12:43

Пет деца на възраст между 13 и 15 години са диагностицирани с COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен.

Децата са от две ученически групи, които са летували в едно и също населено място по Черноморието, но в различни хотели. Няма данни за контакти между тях.

От едната група са заболели четири деца, останалите четири са под карантина. От другата група положителна проба за заболяването е дало едно дете, останалите 58 също са карантинирани.

Лечението на диагностицираните се провежда в домашни условия. До момента не се е наложила хоспитализация. Епидемиологичните проучвания продължават, съобщиха от РЗИ.

Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки за носене на предпазни маски в закрити площи, физическа дистанция и редовна дезинфекция. Ваксини се поставят през всички дни от седмицата, от общопрактикуващи лекари и в разкритите пунктове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен и в МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора. Родителите на деца над 12-годишна възраст, които желаят те да бъдат ваксинирани, имат възможност за избор между две РНК-ваксини.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев