АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЕЗИЛЪТ НА ТРИФОНОВ: ЖУРНАЛИСТЪТ ОТ "МОНД" НЕ МЕ Е РАЗБРАЛ! ОТ ИТН СМЕ ЗА ЗАЩИТА НА СЕМЕЙСТВОТО

Слави Трифонов
09.07.2021 / 17:53

48 часа след като взриви България със скандалното си интервю пред "Монд", в което се обяви за обща европейска държава и действия срещу Орбан, който защитава традиционнот семейството срещу настъплението на джендър идеологията, шоуменът-политик Слави Трифонов реши да се обяснява във Фейсбук.

"Журналистът от "Монд" не ме е разбрал! От ИТН сме за безусловна защита на семейството!

Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов по повод острите коментари итносно интервюто му във френскоро издание.

Ето го и целия пост на шоумена:

Чета непрекъснато интерпретации на интервюто, което дадох за “Льо Монд”. Искам да отбележа, че репортерът на “Льо Монд” или пък преводачът, който превеждаше от френски, нещо не са ме разбрали. Явно и в чуждестранната преса има хора, които не си вършат добре работата.

Имам предвид, че репортерът ме записваше с химикалка на лист, а не да речем с диктофон, какъвто има всеки съвременен телефон. Както и да е. Истината е следната – по отношение за пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващите, моето мнение е упоменато в учредителната декларация на ИТН: “Безусловна защита на семейството и семейните ценности”. Тоест, или репортерът не ме е разбрал, или преводачът не му е превел. Точка.

Припомняме, че в интервюто пред френското издание от 7 юли Трифонов заявява следното: Законът в Унгария, забраняващ да се говори на малолетните за хомосексуалността, по-скоро "ни дава доказателство", че "ЕС трябва да бъде държава", за да "се попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария". След което Трифонов се въздържа да защити ратифицирането на Истанбулската конвенция в България, понеже "това не е приоритетна тема".

Интересен и даже опасен е мотивът му за това предложение - за да "се попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария", която се противопоставя на джендър-идеологията.

Трифонов призовава "твърдо" да се отговори на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на ексцесиите на Виктор Орбан.

С този си пост, вместо да затвори темата, Слави Трифонов разгара още повече скандала.

Първо, пишман-политикът обвинява в непрофесионализъм едно авторитетно европейско издание като "Монд", което неминуемо ще предизвика ответна реакция.

И второ, не дава обяснение защо иска ЕС да се трансформира в обща държава, което означава отказ от национален суверенитет.

Лидерът на ИТН се обявява за "трансформиране на ЕС в държава, отколкото да остане съюз на различни държави", пише "Монд". За тези свои думи Трифонов не претендира, че не са точно предадени. А те изразяват неговото убеждение, че 13-вековната българска държава трябва да бъде претопена в една обща брюкселска държава.

Ето и оригиналната статия на френски език: https://www.lemonde.fr/international/article/2021/07/07/slavi-le-chanteur-qui-chamboule-la-vie-politique-bulgare_6087353_3210.html

http://epicenter.bg/article/Slavi-Trifonov-/254162/2/0

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев