АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЗУКОВ: ЗЛОУПОТРЕБИ ЗА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ПРИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО

 Христо Бозуков Снимка: БГНЕС
09.07.2021 / 18:32

Злоупотреби за десетки милиони при обществени поръчки в земеделието са разкрили от ресорното министерство, съобщи пред журналисти земеделският министър Христо Бозуков. Данни за несъответствия са изпратени до прокуратурата и Агенцията за държавна финансова инспекция.

Редица пропуски при провеждането на обществените поръчки има във всяка агенция и всяко търговско дружество, а общо средствата от злоупотребите се изчисляват на десетки милиони, подчерта служебният министър Христо Бозуков:

"Например, много странно в Българската агенция по безопасност на храните почти всички функции, които трябва да се изпълняват от самата агенция, са превъзлагали на външни дружества и то за доста пари".

Министър Бозуков съобщи, че в края на юли ще започне приемането на документи за финансиране по две мерки в помощ на фирмите в лозаро-винарския сектор.

Общият бюджет, от който ще могат да се възползват те, е близо 56 милиона лева.

Завършвайки мандата си служебният екип ще остави като наследство на следващия изцяло нов закон за кооперирането като едно от приложенията му ще е по отношение на лозарството и винарството. Положени са и основите за нов гаранционен фонд за малките и средни лозопроизводители.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев