АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

450 СЛУЖИТЕЛИ В СЛИВЕНСКА ФИРМА БЯХА ЗАПОЗНАТИ С ПОЛЗАТА ОТ ВАКСИНИТЕ

450 служители в сливенска фирма бяха запознати с ползата от ваксините
29.06.2021 / 11:11

Минчо Афузов: В интерес на всички е да няма заразени и бизнесът да работи! Информационната кампания в Сливен за ползата от ваксините, инициирана от областния управител Минчо Афузов и РЗИ, продължава активно с поредица от събития. Всички 450 работници и служители на фирмата за кабелни инсталации за автомобили „Атес“ ЕООД получиха информация от специалисти за видовете ваксини и за тяхната ефективност при изграждане на защита в организма срещу коронавируса, съобщиха от областната администрация.

Областният управител на Сливен Минчо Афузов коментира: „Продължаваме да работим, за да информираме по-добре хората за ползите от ваксинирането. Разчитаме на отзивчивостта на работодателите, за да може кампанията да обхване големите предприятия и администрации. В техен интерес и в интерес на работниците е да няма заразени или огнища на заболяването, фирмите да работят нормално, а хората да получават възнаграждения за труда си. За удобство на предприятията, след тези срещи, ако има желаещи, ваксини ще се поставят на място от мобилни екипи.“ Афузов посочи също, че вниманието е насочено и към хората над 65-годишна възраст, които са в рисковата група. „Нашата цел е ваксинацията да обхване максимален брой граждани. Опазването на здравето е приоритетна задача“, заяви още областният управител на Сливен.

В четирите срещи с работниците в сливенската фирма „Атес“ ЕООД, организирани със съдействието на административния управител Атанас Димов, участваха директорът на РЗИ д-р Петя Балулова, заместничката й д-р Николина Иванова и заместник-областният управител Димитринка Петкова. Служителите имаха възможност да задават въпроси и получиха компетенти отговори. Акцент в разговорите беше препоръката на здравните власти за ваксиниране през летните месеци, за да може до началото на есенно-зимния сезон хората да бъдат защитени и да бъде предотвратена трета вълна на епидемията.

В рамките на информационната кампания вече имаше разговори с неформални лидери, духовни водачи, здравни медиатори и кметове на малки населени места. Срещите бяха проведени със съдействието на общините в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.

През миналата седмица са поставени 1 278 дози ваксини. Част от имунизациите са извършени от мобилен екип на РЗИ. Екипът е работил на адреси на трудноподвижни хора и хора със затруднения, по препоръка на общопрактикуващите лекари, и в селата Панаретовци, Оризаре, Сърцево и Близнец, където кметовете са предоставили списъци с желаещи. От началото на ваксинацията досега са поставени общо 32 692 дози.

Всеки желаещ може да се ваксинира при общопрактикуващия лекар, в т.нар. зелени коридори в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и в МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора. Ваксини се поставят и от мобилен екип на РЗИ след представяне на списъци с желаещи, както и след регистрация в електронната платформа на МЗ.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев