АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНЧЕВА: НИНОВА ИМА ПРОБЛЕМ С ВЪТРЕШНАТА ОПОЗИЦИЯ И С ИМИДЖА СИ

Татяна Дончева
25.05.2021 / 15:32

"В нито един момент не сме били близо до споразумение за коалиция с БСП. Не може да се подпише споразумение, защото на "Движение 21" не беше предложено място в коалицията". Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21". Тя посочи, че Корнелия Нинова сама не може да решава кои места са избираеми при сегашната система с преференциите. "Въпросът за съпредседателя стои така. Нинова има проблем с вътрешната опозиция и с обществения си имидж. Само тези гласове не са ѝ достатъчни. Затова ще трябва да приеме до себе си човек, който ще ѝ донесе другите територии електорат. Не се притеснявам да кажа, че в случая това съм аз... Субсидията и сега я имаме, но в коалицията тя ще зависи от Корнелия Нинова и ако тя спре да ни я плаща, дори да имаме депутати, няма да имаме юридически механизъм да си поискаме парите".

Дончева: Нинова има проблем с вътрешната опозиция и с имиджа си

В предаването "12+3" Дончева допълни:

"Коалиция "Изправи се! Мутри вън" за последен път се явява с това име, това е записано в споразумението. При формирането на парламентарна група ще остане само "Изправи се!".

Лидерът на движението съобщи, че представители на партията, които най-вероятно са подслушвани, ще подадат молби за проверка до Бюрото за контрол на СРС.

"В следващия месец-два очаквам нещата малко по малко да излизат".

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев