АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СПЕЦСЪДЪТ НЕ Е ДАВАЛ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОДСЛУШВАНЕ НА СЛУЖЕБНИЯ ПРЕМИЕР СТЕФАН

Стефан Янев
25.05.2021 / 15:30

Специализираният наказателен съд не е давал разрешение за използване на Специално разузнавателно средство /СРС/ спрямо настоящия министър-председател на България Стефан Янев, нито спрямо лица от политически формации, споменати в медиите, съобщиха от съда.

Извършена е била вътрешна проверка по повод "отправени внушения в публичното пространство" за това, че спецсъдът е издавал разрешения за прилагане СРС-та спрямо политически ангажирани фигури, се допълва още в съобщението до медиите.

От съда посочват, че до момента ежегодните проверки от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства /НБКСРС/ не са констатирали никакви нарушения в разрешенията за прилагане на СРС.

Преди седмица съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов заяви, че 32 политически фигури са били незаконно подслушвани от началото на 2021 г., включително и в периода на предизборната кампания преди парламентарните избори на 4 април. По-късно вътрешният министър Бойко Рашков потвърди, че е получил информация за такива подслушвания. Прокуратурата се самосезира по случая, както и НБКСРС, които ще извършат проверка в ДАНС, ГДБОП и други структури на МВР за неправомерно прилагане на СРС-та.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев