АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАНГЪРОВ: ЩЕ ПРЕДЛОЖА ДА СЕ УВОЛНИ НОЩ, АКО ВЛЯЗА В ПАРЛАМЕНТА

Доц. д-р Атанас Мангъров
17.02.2021 / 09:13

"Мерките у нас са бутафорни. От сутрин до вечер се говори за това. Необичаен е начинът, по който се действа. Хората са толкова изплашени, че биха приели каквото и да им се наложи". Това каза доц. Атанас Мангъров в предаването "Студио Actualno". Ако влезе в Народното събрание като депутат от листата на ПП АБВ, доц. Мангъров посочи, че първото нещо, което ще направи, е да даде предложение да се уволни Националният оперативен щаб.

"Тия хора от Щаба си мислят, че си контактуват едва ли не с Господ и това, което те считат, е единствено вярното. Аз не съм удобен и затова не са ме поканили да се включа в този Щаб", коментира доц. Мангъров. Той заяви, че ако бъде поканен да се включи в Щаба, неговото условие е да продължи да казва това, което и досега, и да бъде независим.

Нося маска, където ме задължават. Иначе не. Като началник COVID отделението към Инфекциозна болница, нося маска понякога, стана ясно още от думите на доц. Атанас Мангъров.

Той коментира мерките от страна на държавата за овладяването на пандемията у нас и посочи, че ако човек си мисли, че една маска може да го предпази от респираторна инфекция, това по-скоро е утопия.

"Виждате, че в страните, в които носенето на маски се налага много по-строго и е много по-масово от България, случаите там, въпреки носенето на маски, главоломно си растяха. Ако ставаше с маски, досега да сме решили въпроса стократно", изрази мнение инфекционистът. "Смених маската един-два пъти" - така Мангъров отговори на въпрос дали влиза с маската си от първата в третата вълна на пандемията.

Началникът на COVID отделението на Инфекциозна болница посочи, че няма да се ваксинира, тъй като има антитела. "Не са минали всички етапи от клиничното проучване на ваксините, които се предлагат в момента. Ако някой много се страхува, има заболявания и не може да спи, нека да се ваксинира", отбеляза доц. Мангъров.

Той заяви, че не коментира математически твърдения в отговор на въпрос, че редица математици оборват казаното от него с числа. "Медицината невинаги е аритметика. Тези хора са с огромно самочувствие и си мислят, че едва ли не си контактуват с Господ или са носители на някакви висши познания. Медицината до голяма степен е и изкуство, защото там винаги се работи в условия на недостиг на информация", обясни доц. Мангъров.

"Виждате, че много хора от експертния съвет към Министерски съвет впоследствие преминаха на другата страна. Аз вярвам в това, което казвам и съм убеден, че това, което твърдя, е правилно. То се основава на всичко, което съм учил и работил", поясни той.

Доц. Мангъров заяви, че по никакъв начин не подвежда хората за нещата, които говори от месеци наред по отношение на темата с коронавируса.

Лекарят разкритикува твърдения на Световната здравна организация, че колективен имунитет се създава само с ваксина, като нарече това изказване: "Пълна глупост!".

Източник: "Епицентър"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев