АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ: ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА СРЕДСТВА ЗА ФИЗКУЛТУРНИТЕ САЛОНИ НА ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ И ПГПЗЕ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“

Министерски съвет
10.02.2021 / 15:25

Община Сливен получава близо 2 млн. лв. за изграждането на физкултурни салони в ППМГ „Добри Чинтулов“ и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ “, реши правителството днес. За това информира кметът Стефан Радев, който присъства на заседанието на Министерски съвет. Той допълни, че в проекта за изграждане на обектите ще се включи и Община Сливен със съфинансиране от 20%.

„Радвам се, че ще имаме възможност да решим един дългогодишен проблем и за двете гимназии, свързан с недостига на сграден фонд. Това ще създаде благоприятни условия за физическото възпитание на учениците и е в посока към развитието на образователната инфраструктура, което е сред водещите ни приоритети“, коментира сливенският градоначалник.

Традиционно, интересът и към двете училища е висок. Поради недостатъчния капацитет на сградите, не беше възможно да се изградят специализирани кабинети, каквито някои от профилираните паралелки изискват. При наличния сграден фонд преминаването на полудневна организация на обучение за двете училища е невъзможна. Тъй като до момента езиковата гимназия не е разполагала с физкултурен салон, е използвала този на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“, който не е в добро конструктивно състояние.

С получения финансов ресурс се предвижда старата сграда на физкултурния салон на природо-математическата гимназия да бъде съборена и на нейно място да се изгради нова.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев