АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАХАРОВА: НАТО ИГРАЕ ВА БАНК, ИНСТРУКТИРА АГЕНТИТЕ НА НАВАЛНИ ЗА ПОДРИВНАТА ИМ ДЕЙНОСТ В РУСИЯ

Мария Захарова
09.02.2021 / 16:07

Съратниците на Алексей Навални получават инструкции за водене на подривната им дейност в Русия от страните от НАТО, което и е обусловило промяната в тактиката им за организиране на протести в страната. Това заяви говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова във Фейсбук, предават ТАСС и Агенция "Фокус".

„Всичко е банално и просто. На 8 февруари 2021 г. в Постоянното представителство на Полша към ЕС в Брюксел се проведе онлайн среща с [Леонид] Волков и [Владимир] Ашурков, в която участват страните от ЕС, САЩ и Великобритания. По същество теова е среща на страните от НАТО. Натовците са инструктирали „опозицията“, или фактически техните агенти на влияние, как те „по-хитро“ да извършват подривна работа“, разсазва дипломатът.

Според нея това обяснява защо решението да не се организират неразрешени действия до пролетта, което привържениците на Навални обявиха на 4 февруари, беше тотално ревизирано до 8 февруари.

"Западът вече е инвестирал твърде много пари и ресурси в тази история, за да я отложи до пролетта. Те ясно разбират, че до пролетта разгърнатата от Запада информационна кампания ще се е разпаднала. Те вече не могат да жонглират с темата за „химическите оръжия“, без да представят факти – притиснати са до стената. Затова тръгват ва банк", добави официалният представител на руското МВнР.

Тя придружи публикацията си със скрийншот от поста на Постоянното представителство на Полша към ЕС в Туитър, показващ участниците в онлайн срещата.

Още снимки от новината

 Скрийншот от поста на Постоянното представителство на Полша към ЕС в Туитър, показващ участниците в онлайн срещата.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев