АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАХАРОВА: САЩ НЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПОВОДИ ЗА САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ

Мария Захарова
03.02.2021 / 14:31

Съединените щати винаги измислят различни поводи за налагане на антируски санкции, те не се нуждаят от конкретни поводи. Това заяви в сряда официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на YouTube канала "Соловьев LIVE", коментирайки изявленията на американския републикански сенатор Мит Ромни за налагането на санкции срещу "отговорни лица" заради ситуацията с Алексей Навални.

"Не обещаха ли санкции миналата седмица, преди месец, преди шест месеца? Когато чуя това, си спомням всеки предишен път, когато са обещавали санкции. И между другото, поводите са абсолютно различни. Те не са им нужни - винаги ще ги намерят и ще го измислят", каза Захарова.

Според нея е необходим отговор на наложените срещу Русия санкции, но Москва няма да го направи агресивно.

"Не трябва да действаме агресивно, а разумно. Това винаги е много по-полезно и ефективно. Със сигурност е необходимо да се отговори", каза тя. Според нея отговорът трябва да бъде публичен и мотивиран.

Американският сенатор Мит Ромни заяви във вторник, че скоро ще бъде представен законопроект, предвиждащ санкции заради ситуацията с Навални. Изявлението му дойде, малко след като московски съд постанови 3,5-годишната условна присъда на Навални да бъде заменена с реална. Той ще изтърпи присъдата си в колония с общ режим. По предварителни данни Навални ще прекара 2,5 години в колонията, като се вземе предвид годината, прекарана под домашен арест по време на предварителното разследване по делото "Ив Роше", посочва ТАСС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев