АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МС ОТПУСНА 20 МЛН. ЛВ. ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МОДЕРНИ ЦЕНТРОВЕ В УЧИЛИЩАТА

Министерски съвет
03.02.2021 / 13:05

Министерският съвет отпусна 20 милиона лева за изграждане и оборудване на специални центрове в училищата, в които ще се развиват иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии, инженерното мислене и математиката.

Средствата са предназначени за 113 държавни и общински училища. За големите учебни заведения максималното финансиране е до 300 хиляди лева, а за по-малките - до 50 хиляди лева. Министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че миналата година също са отпуснати 20 милиона лева за модерните центрове в 153 училищата.

„Центровете са не просто модерно оборудвани, обзаведени, електронизирани, те са и модел на учене, който стимулира в по-голяма степен ученето по математика и природни науки. Те съдържат в себе си центрове за дигитална креативност, лаборатории, работилници по роботика, изкуствен интелект, иновации, така че децата да бъдат мотивирани в по-голяма степен да се ангажират с тези важни области на познанието“, коментира Вълчев.

Той информира колегите си от правителството, че по Плана за възстановяване и развитие на Европа е предвидено във всички над 2 хиляди училища в страната да се изградят подобни кабинети.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев